Кои са подходящите тренировки според типа личност?

Тренировките до голяма степен зависят от вашия темперамент
4
Кои са подходящите тренировки според типа личност?
Снимка: istock

Започвали ли сте да ходите на фитнес поне 10 пъти? Всеки път се отказвате и изпитвате вина заради провала си. Всъщност не сте виновни и това не е защото нямате воля и мотивация за редовен спортен режим. Просто не сте открили точния за вас спорт.

Тренировките до голяма степен зависят от вашия темперамент. Отказвате се от фитнеса просто защото той не пасва на вашия тип личност.

Подходящият вид тренировка зависи до голяма степен от типа личност. Не всички упражнения прилягат на всеки и неслучайно много хора се отказват от даден спорт, защото не са опитали нещо друго, което вероятно пасва по-добре на личността и темперамента им.

Вижте кои са подходящите тренировки според типа личност.

Екстроверт

Ако сте екстроверт, вие сте енергична личност, която не може да стои на едно място дълго време. Бавните, протяжни и лежерни тренировки, като йогата, ви изнервят и определено не са ваш тип. Ето защо е по-добре да изберете нещо енергично, например високоинтензивни интервални тренировки, зумба, бокс или някакъв отборен спорт.

Интроверт

Подходящите видове тренировки за интровертите са тези, които подлагат на тест издръжливостта. Такива са плуване, тичане, каране на колело. В повечето случаи това са все индивидуални спортове, които ви карат да се уедините със собствените си мисли и тяло. Ако сте заобиколени от много хора не се чувствате добре. Ето защо и във фитнеса определено не усещате комфорт и бързо губите интерес. Практики като йога и пилатес също са подходящи за интровертите, въпреки че предполагат участие в група от хора. Тази група обаче е различна, защото тишината и уединението са част от тези практики. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: фитнесспортотслабване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1Баща ти баят е тренирал с тебе, кат та гледамАААХАХАХАХАХАХА
1
1
 
2
 
! Отговори
ЦИНИК преди 4 години
За мене най добрите тринировки са sex,sex,sex,сички пози на Kama Sutra.Е тва е.